Word actief – nog vandaag!

Geen Expat-Hotel in Zeeheldenkwartier!
Stuur een brief met je eigen naam de richting van Martijn Balster op!

Samen zullen onze berichten druk leggen op de wethouder, en wellicht dat hij de omgevingsvergunning herziet! De buurt werd niet gevraagd, de bewonersorganisaties werden niet geinformeerd, dus NU is het tijd zelf aan de slag te gaan!

Waarheen sturen?  martijn.balster@denhaag.nl
Waneer? Zo snel mogelijk, omdat er volgende maandag (25 mei) een rechtszaak tegen onze verblijf zal plaatsvinden! (omdat wij hier zijn, kunnen wij jullie informeren en zij kunnen niet beginnen!)

Wat sturen? Hier de voorbeeldbrief:
*******************************************
Beste meneer Balster,

Bij deze een bericht gericht aan u, Martijn Balster: wethouder wonen, wijken en welzijn.

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat er in mijn wijk onterecht een vergunning is verleend aan RE:Born Real Estate, voor een verbouwing aan de Waldeck Pyrmontkade 872.
Hierbij draag ik, een bewoner van het Zeeheldenkwartier en zo belanghebbende, aan u de verantwoordelijkheid om de omgevingsvergunning aan het beleggingsbedrijf te ontzeggen.

In de motivatie voor de omgevingsvergunning word er gesproken over het transformeren van kantoren naar woningen, maar met de short-stay appartementen zou er alleen sprake zijn van onbetaalbare ‘woningen’ welke niet beschikbaar zouden zijn voor de mensen uit de buurt. Ook past de tijdelijke aard van deze zogenoemde ‘woonruimte’ niet in het Zeeheldenkwartier volgens de hotelstrategie opgelegd door de gemeente. De short-stay constructie valt niet onder woningbouw, maar onder het hotelbeleid van de gemeente Den Haag en volgens de hotelstrategie is het niet toegestaan om in het Zeeheldenkwartier hotels te bouwen.

De procedure is volledig langs de bewoners gegaan zonder enige mogelijkheid voor inspraak, terwijl dat juist in een volksbuurt als het Zeeheldenkwartier enorm belangrijk is.

Dus hierbij draag ik u op om als gezaghebbende de omgevingsvergunning te herzien en  aan te dringen voor de bouw van een sociaal bouwproject wat inspeelt op de belangen van de buurtbewoners!

Met aandringende groet,

[jouw naam], Den Haag, de [Datum]

**************************************

1000 dank,

jullie buren aka de actiegroep SHORT STAY? NO WAY!