Short Stay Appartementen Dichtgemetseld!

Overgenomen van inymedia.nl:

https://www.indymedia.nl/node/48068

In de nacht van 14 op 15 juni is de voordeur van de Waldeck Pyrmontkade 872 dichgemetseld. Dit om de toegang te ontnemen aan de eigenaren die hier de ochtend van 15 juni zouden beginnen met slopen.

Achtergrond:

De Waldeck Pyrmontkade 872 gelegen in Den Haag is een oud kantoorpand welke in ontwikkeling is door RE:Born Real estate om luxe short-stay appartementen van te maken. Het kantoorpand is gelegen in het zeeheldenkwartier; een iconische volksbuurt welke, zoals veel andere buurten in den haag, bedreigt wordt met gentrificatie. De te bouwen appartementen zouden speciaal voor expats gebouwd worden en maximaal 6 maanden ‘bewoond’ mogen worden. En als dat opzichzelf al niet asociaal genoeg is kosten de appartementen dan ook nog gemiddeld 4700 EU per maand. (Bron: bizstay.nl)

Door de bizarre aard van het project zijn er kamervragen gesteld en is er officieel bezwaar ingedient door buurtbewoners. Zo ook is wethouder wonen en welzijn Martijn Balster door vele buurtbewoners aangesproken over het project en is hem aangedrongen de benodigde vergunningen in te trekken.

Actie:
Hoewel al deze procedures nog lopen kijkt RE:Born real estate niet om naar de stemmen van de buurtbewoners en gaat door met slopen alsof er niks aan de hand is. Uit protest hier tegen is in de nacht van 14 op 15 juni de hoofdingang tot het pand dichtgemetseld. Deze ontzegd de eigenaren dan ook toegang to hun eigen pand.

Ook is er een officiele gemeentelijke brief overhandigd met daarin beargumentatie over het staken van hun werkzaamheden totdat buurtbewoners in hun gelijk zijn gesteld.
Zo zie je dat steeds meer buurten de desastreuze vastgoedbedrijven, welke overal hun zin doordrijven, zat zijn. En is het belangrijk om te zien dat hun bewoners dan ook actie ondernemen om hen te dwarsbomen.

In solidariteit met de bewoners van het zeeldenkwartier en hun insteek voor de buurt.
METSEL HET KAPITALISME!