Onbetaalbare installatie: Een voorproefje van RE:BORN

In de Etalage van het Waldeck Pyrmontkade 872 in het zeeheldenkwartier kan je sinds 25 mei een voorproefje zien van de woningen die RE:BORN wil bouwen en Biz Stay gaat verhuren.

Wij vroegen ons af hoe veel wij zouden betalen als wij een plekje in het toekomstige appartement complex zouden huren. We hebben de goedkopste prijs gepikt (van de Biz Stay Website) – daarvan een berekening gedaan over hoeveel een vierkante meter zou kosten en dan gekeken hoe veel ruimte van RE:BORN beschikbaar is gesteld voor het zogenoemde Project ‘Vredespaleis’. [Dit is hoe ze de short stay appartementen project noemen.]
De uitkomst is: BELACHELIJK DUUR!

Op de Biz Stay website is een van de goedkoopste appartement die zij bieden 3100€ per maand, voor 40m2. Dat betekend dus 77,5€/maand voor maar één vierkante meter! De gemiddelde appartement die RE:BORN hier wilt bouwen, zal 50m2 zijn. Als je het uitrekend, kom je dus op een gemiddelde huur van 3882,75€ per maand voor max. 6 maanden. Omdat wij dit belachelijk duur vonden hebben we besloten de waanzin visueel te verbeelden!

 

Je kan die mooie installatie de hele dag lang bekijken maar in de avonduren is de verlichting aan en dus beter te zien en ziet het er wat glameureurs uit:)

Bekijk ook de video! [link to youtube]

 

Je ziet een raam, erachter is een geel bord waar in grote letter erop staat: Heb jij ook zin in belachelijk duur wonen?* *voor max. 6 maanden? Je ziet een geel bord waar erop staat: Binnenkort ook hier? 50m2 voor 3882,75 € per maand - Nee, bedankt!. Beneden staat 'shortstaynoway.nl'.   Je zeit een kamer van 3x3 vierkante meter. Links hangt een witte bord met paars letters, die zegd: Amsterdamse Prijzen - Nu ook in Den Haag! 9m2 voor 697,5€ per maand. Links staat een WC, rechts daarvan een eenpersonsbed,rechts daarvan een geel douchbak met een douchgordijn. Er is ook nog een lounge stoel. De kamer zit erg vol.

twee borden in twee ramen in de begane grond. Heel groot, alle so 2m hoog. Je ziet die woonkamer, die vroeger word beschreven, van buiten en s'nachts met LED verlichting.